BLOG


- donderdag 1 januari 1970

Reacties:

Beste Peter, ik ben homosexueel en mijn partner zit nu ruim 3 en een half jaar in een midlifecrisis. Onze sexuele verhouding was top! Heeft aan mij nog wel eens aangegeven dit te missen. Tja... wellicht toch andere oorzaken. Het gaat echt om een negatief zelfbeeld. Maakt niet uit. Iets om over na te denken. Waarom blijf je nu wel bij de soulmate hangen zonde sex?

Robocop- geplaatst: 25-05-2018

@Peter...Ik veroordeel niemand, en ik weet ook niet hoe jullie relatie was/is, maar het hele verhaal klinkt voor mij alsof er totaal niet met elkaar gesroken werdt/wordt.Praten jullie wel eens over gevoelens....wensen...en hoe je over sex denkt? Doe je wel eens wat liefs voor je vrouw?(behalve een bosje bloemen of een kado'tje? Iets wat uit het hart komt?Geef je haar wel eens een complimentje over wat ze allemaal doet...hoe ze zich kleed oid? Ben je oprecht geinteresseerd in haar?....Een vrouw moet ook geestelijk gestimuleerd worden om graag sex met je te willen hebben....geestelijke verbinding heet dat.Zij is geen gebruiksvoorwerp om je lusten mee te bevredigen.Vertel haar eens hoe mooi ze is, van binnen en van buiten. Lastig?...je zult er veel voor terug ontvangen.

sophia- geplaatst: 17-02-2018

@peter : Ik denk dat het niet zo is dat alle vrouwen zo zijn. Mijn ex is niet bij me weggegaan vanwege lage sexdrive. Deze was juist hoog ( achteraf bleek het hem een extra boost te geven; een buitenechtelijke affaire en floreerde ons sexleven er ook nog eens door . Zelfs toen ik het in de gaten kreeg , kon ik sexueel geen afstand van hem doen en deed hij het met 2 vrouwen ( want met mij was het vertrouwd / beter) . Ik dacht dat ik dat wel kon een tijdelijke open relatie , en zo hoopte ik mijn relatie te redden . Niet dus; verliefdheid is verslavend . Na 2 maanden heb ik hem de deur uitgezet . In de bijna 2 jaar dat ik alleen ben ; heb ik wel wat one nights gehad , korte affaires en weet ik dat ik sex / liefde wel kan scheiden. Ik denk dat ik een hogere libido heb , als gemiddelde vrouw maar mss is het wel omdat het nu nauwelijks bereikbaar is.

Maart 2016 Nance- geplaatst: 16-01-2018

@Peter, er is een verschil tussen mannen en vrouwen op seksueel vlak. De meeste vrouwen willen balans zien en voelen tussen seks en gevoel. Mannen kunnen dit los van elkaar zien en koppelen. Vrouwen hebben hier iets meer moeite mee. Door seks te hebben valt er bij mannen een heleboel innerlijke spanningen weg. Bij vrouwen werkt dit iets anders, wij hebben deze balans nodig om in evenwicht te blijven en te houden. Tenminste bij mij toch. Het een. gaat niet zonder het andere. Ik leef al meer dan zes jaar zonder. Wat een verschil he tussen jou, man en ik als vrouw. Jij als man kunt je dit niet voorstellen ik als vrouw wel. Mijn ervaring is dat mannen heel graag spreken over seks, vooral onder elkaar , maar niet graag spreken over wat seks met hen persoonlijk doet sterker nog het niet kunnen uitleggen. Ook hier Is op maatschappelijk gebied nog veel werk aan de winkel. Eigenlijk jammer anno 2018. We leven eigenlijk in een tijd waar de informatie over deze taboe onderwerpen eigenlijk voor het oprapen ligt voor door internet. Jammer genoeg, meer openheid over dit soort onderwerpen zou een meer waarde zijn in deze samenleving. De meeste van ons hebben echter nog een opvoeding genoten waarin dit onderwerp zeker taboe was om over te spreken. Het beleven is een ding maar het bespreekbaar maken is toch een paar stappen te ver door de opvoeding.

Eindelijk rust 2011- geplaatst: 31-12-2017

Gtst Ik zeg ook niet dat het niet belangrijk is....maar voor mij niet het belangrijkste! Mijn mlc'er ging al geruime tijd vreemd en nog wees ik hem niet af maar hij werd zelf meer en meer een 4 sterren koelkast! Hij heeft het zelfs letterlijk gezegt dat hij sex met andere vrouwen wilde....hij zag een vriendin van een kennis ook wel zitten! Naar mijn gevoel heb je dan toch een soort van kortsluiting hoor! Hij woont nu al ruim 1,5jaar samen met sm, dus ik denk dat de spanning van het buiten de deur eten, er nu wel af is? Of hij flikt het bij haar ook gewoon? Ik wil het niet eens weten, 2018 staat voor de deur dus tijd om die eens heel anders te gaan "aankleden" en 2017 plus alle jaren daarvoor, uit mijn geheugen te wissen! Mooie herinneringen die koester ik maar dat is het dan ook.

2010 gewoon ik - geplaatst: 31-12-2017

Ik ben hier ook niet om te oordelen. Ik praat voor mezelf. Ik vind sex heel belangrijk in een relatie en het lijkt me verschrikkelijk om je afgewezen te voelen. Mijn man en ik hadden regelmatig sex. Ik wees hem nooit af Ook wat meer spannende dingen. Maar dat vond ik alleen maar leuk. Toch denk ik dat in zijn hoofd sex met een andere vrouw is gaan zitten. Hoe leuk spannend dat moest zijn. En dan vooral de bevestiging dat een andere vrouw hem leuk vind. Dat moet toch wel geweldig zijn. En zo werd dat een steeds groter ding, in zijn hoofd. Ja en nu weet hij het en is er verslaaft aan. Hij heeft er helemaal niet bij nagedacht dat de rest van zijn leven dan minder mooi word. Is sex dan echt zo belangrijk voor mannen? Of is het toch de bevestiging dat ze een geweldige man zijn? Ik heb door omstandigheden 😉al 3 maanden geen sex en he, ik leef nog he.

GTST- geplaatst: 30-12-2017

@peter Ik waardeer jouw eerlijkheid, maar dan alleen hier op de site. Wat ik zo jammer vind is dat je het niet besproken hebt met jouw vrouw en ook niet met jouw sm? We leven nu toch in een tijd dat sex bespreekbaar is? Ikzelf vind het niet het belangrijkste binnen een relatie, jij dus duidelijk wel en dan sluit ik mij aan bij mp, ofwel in mijn eigen woorden gesproken: voor wat betreft een relatie, sla je de plank volledig mis! Ik denk dat jij een heel ander probleem hebt, praat er eens over met jouw huisarts, niet kwaad bedoelt hoor. Zoals jij jouw reactie schrijft, heb jij dus een heel verkeerd beeld van de vrouw en van een relatie? Maar als dit voor jou zo wel werkt en beide dames hebben hier weet van en het deert ze niet.......ja wie zijn wij dan om te oordelen?

2010 gewoon ik - geplaatst: 30-12-2017

Een reactie op @Peter die hieronder schrijft; niet alle vrouwen willen minder seks als de relatie langer duurt. Maar wat er wel gebeurt volgens mij is dat bij langer durende relaties er iets langzaam uit de rails begint te lopen en dat het dan de vraag is hoe volwassen je bent in het aangaan en benoemen van problemen die je met elkaar ervaart. Wat Peter doet is zelf een oplossing zoeken zonder het gevoelde gemis DUIDELIJK aan de orde te stellen. En daar verlies je elkaar. Als het niet om de seks gaat (zoals in mijn relatie met mijn mc-partner), dan gaat het om iets anders, maar het probleem wordt niet aangegaan met de partner maar elders opgelost. En dan verlies je elkaar. Misschien dat homosexuele stellen elkaar makkelijker begrijpen in hun emoties, maar het lijkt mij de uitdaging om je kwetsbaar op te durven stellen en te durven uiten wat je nodig hebt van elkaar. Zoals liefdevolle intimiteit en seks.

2014 MP- geplaatst: 30-12-2017


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >