HET BOEK

 TITEL: MANNEN IN MIDLIFECRISIS
  AUTEUR: JOSINE VAN DONGEN
      

In de midlifefase ervaren sommige mannen een steeds grotere onvrede met de status quo van hun leven. Ze voelen zich niet gelukkig, niet gewaardeerd en soms zelfs overbodig. Ze praten niet over die gevoelens. Toegeven dat ze zich beroerd voelen, is in hun ogen een zwaktebod, een nog verdere aantasting van hun mannelijkheid en eigenwaarde. De Britse staatsman Winston Churchill heeft de term ‘The Black dog’ geļntroduceerd als een metafoor voor de depressieve periodes in zijn leven.
Mannen in midlifecrisis zien zich ook geconfronteerd met zo’n zwarte hond. Ze zoeken de oorzaak van die depressieve gevoelens vooral buiten zichzelf, vaak met name bij hun vrouw. Al hun midlifecrisisgedrag is erop gericht om die zwarte hond weer zo snel mogelijk van zich af te schudden. Zelfs als dat betekent dat ze moeten breken met een groot deel van hun verleden. Dit boek is een poging om de uitingen, het verloop en de diepere oorzaken van een midlifecrisis nader in kaart te brengen. Het biedt geen simpele of snelle oplossingen. Maar het kan vrouwen met een man in midlifecrisis wel helpen om keuzes te maken die de schade zo beperkt mogelijk houden.


Josine van Dongen, op de foto met de hond die op de voorkant staat,
is jurist en had vanaf 1977 een relatie die in 2012 eindigde.
Haar man vertrok uit huis en vertelde daarna dat hij al een aantal maanden een relatie met een ander had.
Alles wees op een flinke midlifecrisis.
Maar dat etiket riep zoveel vragen op dat Josine besloot op zoek te gaan naar de antwoorden.
Die zoektocht resulteerde in 2013 in de website
www.get-real.info 
En daarna in dit boek waarin ze ook haar persoonlijke verhaal vertelt.


Bestel het boek via
www.boekenbestellen.nl     

 

REACTIES OP HET BOEK:

Ik heb het boek in 1 adem uitgelezen! Het heeft echt nog wel een toegevoegde waarde vind ik, ten opzichte van de site. Het is fijn om te lezen en een goede mix tussen je persoonlijke verhaal en informatie. Ik heb heel veel plaatsen aangeduid met stukjes of zinnen die me raakten en die ik nog met mijn man wil bespreken. Heel erg bedankt hiervoor, ik ga het zeker aanraden aan anderen.

Jikkie- 05-12-2017

Wat een goed boek. Net als de site, herlees ik de stukken opnieuw. Door dit boek is het tastbaar en kan ik ook veel gerichter mijn omgeving erop wijzen dat de mlc niet verzonnen is in mijn brein of één of ander populair ding is, maar echt bestaat en ook veel voorkomt. Dus complimenten! Ook voor de duidelijke indeling en stijl.

Beau 2014- 02-12-2017

Ik heb het boek gelezen, chapeau! Wat een goede onderbouwing, en zo informatief. Emotioneel lees ik -tussen de regels door - ook het inlevingsvermogen en de onvoorwaardelijke liefde naar H, maar ook de kracht om zelfstandig verder te gaan. Bedankt voor alle nuttige informatie en heel veel succes met de verkoop van het boek.

Robocop- 29-11-2017

Ik heb het boek gekocht en in een ruk uitgelezen! Het is heel informatief, en zeer geschikt om mensen in je omgeving wat diepgaander kenns te laten maken met het fenomeen Ik hoop echt dat zoveel mogelijk mensen je boek zullen kopen. Als we meer begrip hiervoor willen zullen we dat ook naar buiten moeten overdragen!

Storm- 29-11-2017

Het boek is veel meer dan een boek over midlife crisis bij mannen. Het gaat over het leven en een ieder zal er wat in vinden. Zeer prettig geschreven. Een wijs boek! Heb er meteen ook een voor mijn vriendin besteld.

Marjan- 29-11-2017

Ook ik heb het boek gelezen en ik sluit me helemaal aan bij @MP die het mooi verwoordt. Het is goed om te weten wat je man bezielt maar het is nog belangrijker om je eigen rol in het geheel te zien en te ontrafelen. Om aan de slag te gaan met je eigen pijn en angsten. Zodat, zoals jij het zo mooi in je boek verwoordt, vrouwen hun energie echt kunnen gaan gebruiken om hun eigen fundament te versterken. Ik hoop dat je boek veel vrouwen (en mannen) mag inspireren om die (niet makkelijke) weg op te gaan.

november 2015 Sanne- 26-11-2017

Wat een mooi en liefdevol geschreven boek! Eigenlijk is het een psychologieboek over grote levensvragen waar veel mensen (ook degen die niet met een mc te maken hebben) wat van kunnen leren. Gelukkig heel anders geschreven dan de paar boeken die hiervoor op de Nederlandse markt waren waar je alleen maar nog verdrietiger van wordt. Het is mij duidelijk dat de partner van de mc man/vrouw als ze werkelijk haar geluk en identiteit zo afhankelijk heeft gemaakt van de mc-er heel veel werk te doen heeft wat betreft haar eigen angsten onder ogen komen. De mc is niet alleen een groot drama, het is ook een ultieme uitdaging om de werkelijke zin van het leven te onderzoeken. Dankjewel get-real, ik zal het boek graag uitdelen aan mensen die geļnteresseerd zijn in de problemen van midlifers of te maken hebben in hun familie of gezinsleven met een mc-drama

MP2014- 26-11-2017

@Get-real, dank je wel voor je boek. Op deze site had ik al zoveel geleerd maar je boek beschrijft alles nog duidelijker. Ik herken alles. Heb inmiddels hard gewerkt aan mijn eigen (kind)pijn. Heb mijn ouders en mijn mlc-er vergeven. Eén ding vind ik nog verschrikkelijk moeilijk: mijn ex-man wilde persé mij: 28 jaar geleden, zette mij op een voetstuk. Wij waren beide absoluut beschadigde kinderen maar hij blijft daarvan iedereen de schuld geven terwijl ik denk: op deze leeftijd moet je verwerken en loslaten. Mocht ik ooit toe zijn aan een nieuwe relatie: hoe weet je dan dat je wel een vriendelijke, stabiele en betrouwbare persoon vind? Ik dacht toendertijd ook dat deze man dat was en ik weet ook dat zulke mannen wel echt bestaan. Ik ben ze alleen nog niet tegen gekomen, weet ook niet of ik dat nog durf aan te gaan. Ik heb ook een lichamelijke beperking waarop ik zwaar ben afgerekend toen ex-lief de bom dropte.

2014 Silvia- 24-11-2017

Wat een herkenning weer! En zo goed beschreven hoe zo'n MC werkt en hoe het tot stand komt. Maar ook vreselijk gelachen zeker de passage over stofzuigen, als ik er alleen al aan denk moet ik weer lachen, ook zo typerend weer en ik zie daar dan ook zo mijn ex in dat tafereel. Als het niet zo verdrietig en alles vernietigend was geweest dan zou je er natuurlijk ook alleen maar om kunnen lachen. Hoe ze helemaal hoteldebotel zijn van een andere vrouw en er geen goed gesprek meer mee te voeren is. Waar ze als een verliefde, egoļstische puber weer proberen een twintiger te zijn. De kronkels die ze daarvoor uit halen pffff...... Er is maar een remedie tegen deze ellende en dat is heel goed voor jezelf en je kinderen zorgen. En als het kan zoveel mogelijk doen waar jij zin in hebt. Je kan jezelf niet genoeg verwennen. En dan komt er vanzelf weer een dag dat je je blij en gelukkig voelt. Echt waar. Bedankt Get real voor dit prachtige boek en deze prachtige site. Liefs, Elisabeth

11-2012 Elisabeth- 24-11-2017

Jouw boek natuurlijk in een adem uitgelezen, gefeliciteerd, wat een prachtig boek geworden en het wachten meer dan waard. Net of je mijn verhaal geschreven hebt, ik denk dat alle achterblijvers zich hier in herkennen, vooral de laatste drie hoofdstukken hebben me veel stof tot nadenken gegeven, mooie en ook nieuwe inzichten, je hebt het prachtig onderbouwd en ik voel me vooral door je boek gesteund, het maakt deze chaos wat makkelijker te accepteren.

moppie okt 2015- 23-11-2017

Toen ik vanmiddag thuiskwam lag het boek op de deurmat. Heb het in een adem uitgelezen. En natuurlijk kwamen de tranen weer te voorschijn. Toen ik de site nog niet had gevonden en de bom was gedropt, wist ik natuurlijk wel dat er iets niet klopte dit was niet mijn man die tegen mij zei de koek is op ik heb al twee jaar een relatie met een andere vrouw. Ik hou wel van je maar op welke manier? Ik dacht dit kan niet waar zijn ik heb een nachtmerrie, maar helaas hij ging en ook wij hebben drie valse verzoeningen achter de rug. Ik zou willen dat ik toen al je site gevonden had, dan had ik misschien niet de fouten gemaakt hebben die ik nu wel gemaakt heb, niet dat hij dan gebleven zou zijn maar dan had ik me eerder op een leven zonder hem kunnen richten en zou ik mu al veel verder zijn. Je site heeft me heel erg geholpen in het accepteren van de situatie en het loslaten, niet dat dit al 100 % lukt. Ze herschrijven het hele huwelijk maar ik heb nu geleerd dat ik moet blijven geloven in mijn eigen verhaal, zo wil ik me ons huwelijk herinneren. Ik heb het boek in tweevoud gekocht en wil een exemplaar aan mijn ex geven, ik hoop dat hij het gaat lezen. Voor hemzelf natuurlijk misschien dat hij er iets mee kan, maar ook voor mezelf zodat hij mijn pijn begrijpt want dat is toch wel het moeilijkste dat er is, totaal geen empathie van zijn kant alsof je niet 35 jaar lang lief en leed met elkaar gedeeld hebt. Ze wissen je gewoon uit hun geheugen. En ja ik ben ervan overtuigd dat hij net zoveel pijn heeft ( of gehad). Een vriendin sprak eens met mijn ex en hij zei tegen haar ik was al 20 jaar niet meer gelukkig met haar maar ben gebleven voor onze zoon, waarop ze zei nu dan heb je 20 jaar lang goed toneel gespeeld want het was altijd mijn vrouw voor en mijn vrouw na, of je speelt nu toneel. Dus moest wel lachen toen ik dit in het boek ook tegenkwam. Ik weet dat hij van me houd alleen kan hij niet stoppen met vluchten voor zijn eigen angsten. En dat is eigenlijk heel erg triest, je wilt hem redden maar hij wil niet gered worden. Ik hoop echt dat hij het boek gaat lezen misschien niet direct maar over een jaar of een paar jaar zodat hij begrijpt wat er met hem aan de hand is (was) en zijn rust kan vinden. Verder wil ik iedereen op deze site bedanken voor hun verhaal, gedeelde smart is halve smart

2011 Drie is teveel- 22-11-2017