BLOG


Informatie over het gebruik van het gastenboek - vrijdag 3 augustus 2018


1.        Hoewel het gastenboek tot nu toe bijna uitsluitend gebruikt wordt door vrouwen met een man in midlifecrisis, zijn de mannen zelf ook welkom als ze iets willen vragen  of delen. Hetzelfde geldt voor de soulmate. Het is wel de bedoeling dat iedereen zich respectvol opstelt. Schelden, sneren, belachelijk maken of andere vormen van ongewenst gedrag worden niet getolereerd.

2.        Als ik vermoed dat iemand verkeerde bedoelingen heeft, met onware, oncontroleerbare of opruiende informatie komt of zich op een andere manier niet integer gedraagt, zal ik de postings van die persoon uit het gastenboek verwijderen als hij/zij na een waarschuwing zijn/haar gedrag niet aanpast.  Diegene krijgt wel de mogelijkheid een emailadres in het gastenboek achter te laten zodat geinteresseerden contact met hem/haar kunnen opnemen.

3.        Zet bij iedere posting het jaartal van de bom voor je naam. Bijvoorbeeld 2014 Katja. Deze informatie is vaak van belang voor anderen om je verhaal/ vraag beter te kunnen plaatsen.

4.        Gebruik geen denigrerende benamingen voor de soulmate. Benoem haar gewoon als soulmate of sm.  Ik zou graag meer informatie vanuit het perspectief van de soulmate willen hebben. Die komt er niet als geen enkele soulmate zich ooit in het gastenboek durft te wagen.  Uiteraard mag je je verhalen en je emoties beschrijven, maar onthou je van scheldwoorden of andere negatieve benamingen. Hetzelfde geldt als je over je man praat.

5.        Ga ervan uit dat iedereen in dit gastenboek het beste met je voorheeft. Als iemand reageert op een manier die je boos of verdrietig maakt, leg dan uit waarom het je zo raakt. Ga niet meteen in de tegenaanval. Maar stel je ook niet als een slachtoffer op (nu durf ik hier niks meer te schrijven) Benoem je gevoel en/of stel een open vraag . Besef dat je ook niet meteen hoeft te reageren. Onderzoek waarom de reactie van diegene jou zo raakt.

6.        Het is prima als je alleen maar leest en zelf niets (meer) wil delen. Maar kom dan niet opeens met kritiek op personen als er iets gebeurt wat volgens jou niet door de beugel kan. Niemand heeft jou gevraagd om toezicht te blijven houden op de gang van zaken.

7.        Mensen die wel actief participeren kunnen het uiteraard benoemen als iets of iemand hun dwarszit in het gastenboek. Ik lees iedere dag alles en grijp in als ik vind dat dat nodig is. Dat probeer ik minimaal te doen. Ik heb geen behoefte om al te nadrukkelijk aanwezig te zijn in het gastenboek.
 
8.         Uiteraard is het mogelijk dat mensen het niet eens zijn met sommige beslissingen die ik neem. Dan is het hun goed recht om te vertrekken. Maar doe dat dan zonder een dramatische exit  "als dit de gang van zaken is hier dan vertrek ik!!!"
Vaak gebeurt dit vooral om support van andere mensen te krijgen om de eigen visie te kunnen doordrukken. Daar ben ik niet gevoelig voor. Niemand is onmisbaar voor dit gastenboek. Behalve ik omdat ik ieder jaar 175 euro betaal om de site en daarmee het gastenboek in de lucht te houden. Als mensen mijn integriteit of capaciteit om het gastenboek op een goede manier te beheren in twijfel trekken, kunnen ze beter naar een site gaan waar ze meer vertrouwen in hebben.

 

 

Reacties:

Ik zou graag weer in het gastenboek Willen kunnen de link werkt niet

Nieuw leven - 10-05-2021

Wat vervelend. Ik kan het niet verklaren. Want het lukt anderen wel...

2012m get-real- 07-08-2018

Mij lukt het ook niet...

Beau2014- 07-08-2018

Kan het zijn dat gastenboek al open is? Ik kan er nl niet op.

Maart 2016 nance- 06-08-2018

Getreal, prima dat je deze tegels even duidelijk stelt. Ik heb met verbazing de berichten gelezen. Ik hoop dat mensen weer met respect elkaar gaan bejegenen. Ook moet het duidelijk zijn wie deze site beheerd. En dat heb je gedaan. Ik heb altijd veel steun en begrip gevonden in hetgeen ik las. Hoop dat het snel weer als vanouds in de lucht komt.

Beau 2014- 04-08-2018

Deze regels zijn noodzakelijk denk ik om iedereen blijvend het gevoel te geven in alle veiligheid zichzelf bloot te geven. Het gaat nu éénmaal om een zeer gevoelige materie waar we allen zwaar in gekwetst zijn geraakt en dus is het risico om getriggerd te worden groot. Het blijft geruststellend te weten dat er lotgenoten zijn.

2016 Michelle- 04-08-2018

Dankjewel MP :) Nu is het nog even wachten tot het gastenboek weer beschikbaar is. Dat kan alleen de sitebeheerder regelen.

2012 get-real- 04-08-2018

Met deze regels wordt het gastenboek vast veilig voor iedereen Get Real. Dankjewel voor alles wat je al jaren aan het doen bent: ik heb tussen april 2015 en juni 2016 (ongeveer denk ik) zoveel steun uit het gastenboek gehaald, dat had geen vriendin of familie zo kunnen geven. Dus héél veel dank. xxx

2014MP- 03-08-2018


Reageren:

Anti-spam dertien + 2 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >